Bijeenkomst is enig in de Benelux!

Persbericht:

Bijeenkomst is enig in de Benelux!

Avontuurlijke reisvoertuigen

verzamelen op Overlanders Treffen

BROECHEM – Van 11 tot 13 september 2015 vindt in Ranst het Overlanders Treffen plaats. Voor deze negende editie wordt een 100-tal deelnemers verwacht die met hun bijzondere reisvoertuigen vanuit heel België, Nederland, Duitsland en Frankrijk naar de voormalige militaire basis afzakken. Het gaat hoofdzakelijk om wereldreizigers die hiervoor een speciaal voertuig bouwden. Het grote publiek is welkom om tijdens het Overlanders Treffen van nabij kennis te maken met deze opmerkelijke wagens. Er vindt ook allerlei animatie plaats.

 

“Het Overlanders Treffen is ontstaan uit een forum voor avontuurlijke reizigers”, vertelt Gaston – Stonne – Smeyers, voorzitter van de organiserende vzw Overlanders.be. Zelf bereist hij al 35 jaar lang de hele wereld en stond destijds mee aan de wieg van het treffen. Intussen lokt de bijeenkomst jaarlijks een 100-tal voertuigen en een 300-tal inzittenden. Die komen samen om een fijne tijd met mekaar te beleven maar ook om verhalen en ervaringen uit te wisselen. “Er worden film- en fotoprojecties getoond, workshops georganiseerd bijvoorbeeld over hoe je een band vervangt on the road, over survivaltechnieken, GPS, enz.”, legt Stonne uit. De bijeenkomst is uniek in de Benelux.

 

Van jeep tot 18-tonner

Bezoekers kunnen zich vergapen aan al die bijzondere voertuigen die avontuur uitstralen, van een jeep tot een 18-tonner, veelal zelf opgebouwd. “Vergelijk ons niet met de gewone motorhometoerist die naar Frankrijk of Duitsland rijdt”, lacht de voorzitter. “Wij zijn erop voorzien om in een bloedhete woestijn zonder stroomaansluiting een paar dagen stil te staan.” Zelfs op het treffen is de enige stroomvoorziening die voor de fotoprojecties en een lampje in het toilet. “Overlanders zijn individualisten en plantrekkers”, weet Stonne .

 

Mensen prikkelen
Door het grote publiek uit te nodigen op hun treffen, willen ze mensen prikkelen om ook de stap te zetten naar een manier van reizen waar het avontuur van afspat. Voor de deelnemers en bezoekers is er tijdens het weekend allerlei animatie. Nieuw dit jaar is een beurs waarop standhouders worden uitgenodigd die je kunnen helpen bij de uitbouw van een jeep, die je informatie kunnen geven over verwarming en airco in de wagen, over stroomvoorziening, enz.

 

Praktisch

Het Overlanders Treffen vindt plaats van 11 t.e.m. 13 september 2015 op het domein De Moervelden aan de Bistweg in Ranst. De toegang voor bezoekers is gratis, deelnemers 15€ Alle info op www.overlanders.be.

http://www.overlanders.be/treffen

Geef een antwoord